Sommer i Knarrlagsundet

Skal du ut og spise på Hitra i sommer, får du ikke finere omgivelser enn Knarlagsund, de hvite bryggene midt i en av Hitras største småbåthavner. Og har du båt i tillegg er Knarren og Kvitbrygga overlegent. Med én fot inn i høysesongen har vi tatt tempen på hva som skjer på tradisjonsrike Knarren, og hva vi kan vente oss når vi kaster loss der i sommer. For det som er så bra med Knarren er at det er plass og armslag for alle under takbjelkene, uansett vær.

En ting er det som står på plakaten, nemlig Peter Wave 22. juli og matshowet Kort & Godt 5. august. 

Men før, etter og innimellom disse eventene er det fullt av muligheter til å sole seg på brygga med sjømat og et iskaldt glass og la kvelden bli lang under terrassevarmerne uansett vær.

 

Mer lokal mat

Knarren har oppgradert menyen og det blir mer lokal mat med spekemat fra Dalpro og modne oster fra Hitra Gårdsmat; restauranten lager selv sitt eget syltetøy til osten.

For de som lurer på hva folk liker best, er det allerede en rett som seiler opp; Tomahawk av kalv. Kjøttstykket som blir så godt på grillen er imponerende å se på, hengende på et langt bein. At Knarrens variant av tomahawk er kalv, betyr at kjøttet er enda mørere og lysere, så det blir nok flere som går tilbake til steinalderen på bryggene i Knarrlagsund i sommer.

Kjøkkenet på Knarren og på Kvitbrygga er oppgradert, og restauranten har fått nye griller. Under pergolaen blir det servert spareribs og hvitvinsdampede blåskjell i sommerkvelden, og det er flere elbilladere på gang for de som ikke kommer sjøveien.

 

Bedre business

Med ny ledelse med Bjørn Utseth i spissen er det tatt flere grep rundt drifta.

– Vi har effektivisert driften slik at vi ikke trenger fullt så mye folk, det blir det sunnere økonomi av.

-Ventetiden på maten blir også mindre, nå kan du bestille med QR-kode ved bordet, så slipper du lang ventetid sier Bjørn. Sammen med kokk og servitører gleder han seg hver dag til å ta imot gjestene, om det er hyttefolket eller noen som vil feire bryllup på Kvitbrygga.

-Knarren har en fantastisk historie her på Hitra, men stedet fortjente et løft. Vi har gjort om på mye, gått over både meny og vinkjeller med fin hånd. Allerede nå er Knarren i gang med å trekke opp noen helt spesielle vinanbefalinger fra Bjørn ved bordene. Og mer nytt er på gang utover høsten – vi kan nevne hjort og fyr på peisen som et eksempel på at det blir gode grunner til å besøke Knarren gjennom alle fire årstider.

-Knarren er åpen alle årstider, sier Bjørn, for det skal den lokale restauranten være. Og vi skal ha plass til alle, ikke bare hummer-folket. Det er blandingen av forskjellige folk og forskjellig lokal mat som skaper den stemningen du kommer tilbake til.

Og det gjør de, om vi ser på bookingen fremover.

 

Åpningstidene i sommer:

Mandag: 13.00 til 19.00 (kjøkken til 19.00)
Tirsdag: 13.00 til 19.00 (kjøkken til 19.00)
Onsdag: 13.00 til 22.00 (kjøkken til 21.00)
Torsdag: 13.00 til 22.00 (kjøkken til 21.00)
Fredag: 13.00 til 22.00 (kjøkken til 21.00)
Lørdag: 13.00 til 22.00 (kjøkken til 21.00)
Søndag: 13.00 til 19.00 (kjøkken til 19.00)

Åpningstider ved arrangement vil bli annonsert.

Våre tre koselige gjestebrygger

Bestill overnatting

Kortreist mat
som nytes ved sjøkanten

Bestill bord

Konserter og dans
med bølgeskvulp

Kontakt oss

Drivstoff og båtparkering
kort og lang sikt

Servicepunkter